Filmhuis Didam draait in jarig Meulenvelden nogmaals Blind Sight

DIDAM – Filmhuis Didam heeft de komende dagen liefst drie voorstellingen. Vrijdag- en maandagavond is vanaf 20 uur de film ‘Vele hemels boven de zevende’ te zien. Zaterdagavond draait in het kader van tien jaar Meulenvelden de documentaire Blind Sight.

De film Vele hemels boven de zevende draait op vrijdag en maandag.

In ‘Vele hemels boven de zevende’ staat Eva altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Griet Op de Beeck, die ook het scenario voor de film schreef.

In het kader van tien jaar Meulenvelden vertoont het filmhuis nogmaals de eerste film die het draaide. Zaterdag 3 februari begint om 19.45 uur Blind Sight. Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blind Sight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest, te beklimmen.

Reserveren voor de films kan via de website www.filmhuisdidam.nl. Kaarten kosten 7 euro en 5 euro voor vrienden van het filmhuis. De filmzaal en kassa gaan en half uur voor aanvang van de voorstelling open.