Filmhuis Didam draait deze week drie films

DIDAM – Filmhuis Didam draait de komende dagen drie films. Vanavond is de Amerikaanse romantische sciencefiction dramafilm Her te zien, maandag het familieportret Just Like Our Parents en woensdag 22 november Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer.

Just Like Our Parents is maandagavond te zien in Filmhuis Didam.

Her vertelt het verhaal van Theodore Twombly, die verliefd wordt op een computerstem. Hij is een eenzame man, zijn relatie is net over en hij slijt zijn uren bij een bedrijf dat namens mensen liefdesbrieven schrijft. In zijn eenzaamheid besluit hij een besturingssysteem te installeren dat met een vrouwenstem tegen hem praat en naar mate de tijd vordert intelligenter wordt. Hij ontmoet in ‘Samantha’ de ideale vrouw, die hem adviseert, zegt wanneer hij uit bed moet en aan het werk moet gaan en die hem troost op momenten dat het hem tegenzit.

In Just Like Our Parents is Rosa bezig met de wensen van haar familie. Ze vergeet daardoor vaak om aan zichzelf te denken. Haar carrière als toneelschrijver heeft ze op een lager pitje gezet. Als kind van idealistische ouders en moeder van twee jonge meiden zit ze gevangen tussen de verwachtingen van twee generaties. Ook haar man biedt weinig steun: hij is regelmatig weg voor werk en houdt zich nauwelijks bezig met de opvoeding van hun dochters. Wanneer Rosa’s moeder haar met een schokkende mededeling overvalt, besluit ze dat het tijd wordt om de regie over haar eigen leven te herpakken.

Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer gaat over de 10-jarige Bloem, die helemaal gek is op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden, gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht.

Vanavond en maandag is de voorstelling om 20 uur, woensdag draait de film om 13.30 en 15.30 uur. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.filmhuisdidam.nl.