Filmhuis Didam draait actiethriller Dunkirk en kinderfilm

DIDAM – In Filmhuis Didam draait vanavond en maandag 9 oktober vanaf 20 uur de actiethriller Dunkirk. Op dinsdag 10 oktober is de film Het Verlangen te zien.

De actiethriller Dunkirk.

Regisseur Christopher Nolan brengt in Dunkirk het eigen originele scenario naar het grote scherm. Hij maakt hierbij gebruik van zowel IMAX als de 65 millimeter film. Dunkirk opent met honderdduizenden Britse en geallieerde troepen die omringd worden door de vijand. Ze zitten gevangen op het strand met hun rug naar de zee gekeerd. Het lijkt een onmogelijke situatie nu de vijand hen van alle kanten heeft ingesloten. De film is opgenomen in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Los Angeles.

Het Verlangen
De kinderfilm Het Verlangen is dinsdag 10 oktober om 14 uur te zien. Als de zeer aantrekkelijke schoenenverkoopster Brigitte in de Nederlandse komedie met een beroerd manuscript bij uitgeverij Goudemondt aankomt, zien de broers Marc en Boudewijn direct mogelijkheden. De uitgeverij verkeert in zwaar weer waardoor een succes zeer welkom is. Ze bedenken een wisseltruc waarbij ze Brigitte van rol laten wisselen met Herman, de onooglijke en stotterende auteur van een literair meesterwerk.

Met Herman – hoe goed zijn boek ook is – weten de broers dat ze bij de media niet hoeven aan te komen. De truc werkt; het boek wordt een megasucces en Brigitte ontpopt zich tot een ware mediaster. Maar wanneer haar stijgende roem Herman teveel wordt, start de strijd om erkenning.

Kaarten
Kaarten voor de films kosten 7 euro en voor vrienden van het filmhuis en kinderen 5 euro. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open. Meer informatie of de films en het filmhuis is te vinden op de website www.filmhuisdidam.nl.