Filmhuis Barghse Huus opent 2018 met The Glass Castle

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus opent het nieuwe jaar met de film The Glass Castle. De film draait vandaag om 13.30 en 20 uur.

The Glass Castle is gebaseerd op het gelijknamige autobiografische boek van de echte Jeannette Walls, journalist en schrijver. De familie van Jeannette is anders dan anderen: haar ouders zijn nomaden die van stad naar stad trekken. Samen met haar broer en twee zussen trekken ze in een aftandse auto door de Verenigde Staten.

Hun moeder vindt schilderen belangrijker dan koken en de alcoholistische vader blijft zijn kinderen voorhouden dat het binnenkort beter wordt. Als het niet langer gaat, keert het gezin terug naar de geboorteplaats van de vader. Daar loopt het echt uit de hand als Jeanette zich afzet tegen haar ouders en graag zo normaal mogelijk wil functioneren in de maatschappij.

Kaarten voor de film zijn tijdens de kerstvakantie te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van de film verkrijgbaar in het Barghse Huus. De entree is 6,50 euro.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.