Film over solozeiler Donald Crowhurst in Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Filmhuis Barghse Huus draait dinsdag 23 oktober de film The Mercy. De film is om 13.30 en 20 uur te zien.

The Mercy is het waargebeurde verhaal waarin de Engelse amateurzeiler Donald Crowhurst besluit om mee te doen aan de Golden Globe Race, een non-stop solo zeilrace om de wereld. Hij is op zoek naar erkenning en geld om zijn noodlijdende bedrijf te redden.

Op een dag komt Donald een advertentie tegen voor een zeilrace om de wereld. Hij twijfelt geen moment. In oktober 1968 zet hij zijn huis en bedrijf op het spel en verlaat hij met een zelfgebouwde boot de haven van Teignmouth, Devon. Zijn vrouw en kinderen blijven achter, vol vertrouwen Donald na negen maanden weer terug te zien.

Maar na een paar weken blijkt dat hij het avontuur volledig heeft onderschat. Hij heeft veel te weinig zeilervaring en zijn boot blijkt niet bestand tegen de heftige golven van de Atlantische Oceaan. Teruggaan is geen optie; als hij zou omdraaien gaat hij niet alleen zijn financiële ondergang tegemoet, maar ook de vernedering en de teleurstelling van zijn familie. In plaats daarvan begint Donald nepcoördinaten door te geven via de radio, zodat het net lijkt alsof alles voorspoedig gaat. Maar hoe lang houd je dat vol?

Kaarten voor de film zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van iedere voorstelling aan de kassa.