Feestelijke start voorlichtingscampagne praktijkschool Symbion

DIDAM – Met een feestelijke bijeenkomst met de sponsors van de schoolbus gaf de Liemerse praktijkschool Symbion onlangs het startsein voor een voorlichtingscampagne. De campagne richt zich op ouders van leerlingen uit groep 8 die straks mogelijk een advies krijgen voor praktijkonderwijs.

Leerlingen verzorgden de catering en bediening tijdens de bijeenkomst. De sponsors waren vooral stagebedrijven, waarmee Symbion intensief samenwerkt. De bus is belangrijk voor Symbion, omdat het onderwijs steeds meer buiten school plaatsvindt. De schoolbus, die een opknapbeurt onderging, wordt ingezet bij excursies en bedrijfsbezoeken en voor het vervoer naar stagebedrijven.

Informatieavond
Op dinsdag 11 december houdt Symbion een informatieavond. Bezoekers krijgen onder meer uitleg over wat praktijkonderwijs inhoudt en de onderwijsaanpak van Symbion. De school bereidt leerlingen voor op de arbeidsmarkt. Dat gebeurt tijdens de theorie- en praktijkvakken en tijdens stages.

In de bovenbouw volgen de leerlingen ook vakopleidingen, die ze afronden met een examen. Werkgevers vinden dit erg belangrijk. Ruim 75 procent van de leerlingen heeft bij het verlaten van Symbion een betaalde baan, vaak bij het laatste stageadres. Sommigen stromen door naar het mbo.

De bijeenkomst op 11 december duurt van 19 tot 20.30 uur en vindt plaats aan de Hoge Witteveld 2 in Didam. Hier wordt ook informatie gegeven over de begeleiding en de aanmeldprocedure. Ouders die verhinderd zijn, kunnen een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek met Peter Breedveld, 0316-583880. De open dag van Symbion is op woensdag 23 januari.