Feestelijke seizoensopening Filmhuis Didam

DIDAM – Filmhuis Didam opent op vrijdag 28 augustus het nieuwe seizoen feestelijk met de Nederlandse film De Surprise. Een verrassende romantische komedie van Oscarwinnaar Mike van Diem met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan.

Filmhuis Didam draait op maandag 31 augustus The Dark Horse.
Filmhuis Didam draait op maandag 31 augustus The Dark Horse.

Multimiljonair Jacob wordt voor het eerst in zijn leven verliefd, op de mooie Anne. Voor het eerst lijkt het leven hun toe te lachen, alleen hebben ze kort daarvoor een contract getekend met een bedrijf dat hen op een verrassende wijze naar de andere wereld zal helpen. Als zij onder het contract proberen uit te komen, blijkt dat nog niet zo makkelijk…

Voor de film en tijdens de pauze worden bezoekers getrakteerd op een muzikaal optreden van ‘Maartje Unplugged’. Er wordt ook een hapje en een drankje geserveerd.

Op maandag 31 augustus draait het filmhuis The Dark Horse. Deze Nieuw-Zeelandse film vertelt het waargebeurde en indrukwekkende levensverhaal van een briljant schaakgenie die zich, ondanks zijn bipolaire stoornis, sterk maakt voor de toekomst van achtergestelde kinderen. In een samenleving waarin het voor veel jongeren moeilijk was de verleidingen van het verkeerde pad te weerstaan, probeerde hij door middel van het schaakspel hun leven weer op de rails te krijgen en ze te inspireren.

Beide films beginnen om 20 uur. De entree bedraagt 6 euro. DE zaal en kassa zijn een half uur voor aanvang open. Meer informatie staat op www.filmhuisdidam.nl.