Expositie van oude foto’s en films van Beek in de Averhof

BEEK – In de Averhof is zaterdag 28 en zondag 29 een bijzondere foto-expositie van de collectie van Jan Meurs te zien. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de veldwerkgroep Beek/Loerbeek en de Beekse afdelingen van de Zonnebloem en KBO.

Expositie 014 (1)Behalve familie- en verenigingsfoto’s zijn er ook diverse mappen met krantenknipsels en bidprentjes uit vervlogen tijden te zien. Ook worden er voortdurend oude films van Beek vertoond. Nieuw dit jaar is de beeldententoonstelling van heiligenbeelden, kerkbeelden en kerststallen.

Er liggen nog diverse foto’s waarvan de veldwerkgroep Beek/Loerbeek niet weet wie of wat er precies op staat. Misschien herkennen bezoekers deze, zodat er weer een stukje puzzel uit het verleden kan worden opgelost. Bezoekers mogen ook oude foto’s en bidprentjes meebrengen die door de veldwerkgroep direct worden gescand.

Belangstellenden zijn op 28 en 29 november welkom van 10 tot 17 uur in de zalen van de Averhof in Beek. De toegang is gratis.