Eerste oogst stichting Groenteteelt Voedselbank Montferland

DIDAM – De stichting Groenteteelt Voedselbank Montferland heeft voor het eerst geoogst. Vrijdagmorgen werden de eerste honderd kroppen sla van het land in Greffelkamp gehaald en naar de Voedselbank Montferland gebracht. Deze week is ook de eerste andijvie klaar voor consumptie.

  • De eerste kroppen sla komen van het land in Greffelkamp.
De groenten worden verbouwd op het land van Bart Jan Krouwel en Ineke Derkzen, die 2000 vierkante meter van hun grond beschikbaar stellen voor het voedselproject. Zij gaven in april een doorstart aan het project, nadat schutterij St. Isidorus Oud-Dijk er begin februari na drie jaar mee was gestopt.

Behalve in de maanden februari, maart en april leverden de schutters sinds 2015 wekelijks verse groenten af bij het depot van de Voedselbank Montferland in Didam. In de zomer werd er zelfs twee keer per week geoogst, op maandag en op vrijdag. Daarmee konden in bijna drie jaar tijd een kleine 7000 gezinnen worden gevoed. Het voedselproject van St. Isidorus was onderdeel van het Landjuweel, dat vorig jaar juni werd gehouden.