Eerste Kunstroute Didam vanuit Burgers van Diem

DIDAM – Vanuit Meulenvelden vindt zaterdag 16 september de eerste Kunstroute Didam plaats. In het woonzorgcentrum laten meer dan twintig kunstenaars hun werk zien. Daarnaast ontvangen diverse kunstenaars in Didam en Loil bezoekers thuis in hun eigen atelier.

Zo exposeert bewoonster Josje Slootweg een aantal van haar schilderijen in Meulenvelden. Verder is er onder andere werk te zien van Mieke Groot, Maria Wigman, Ineke Schaars, Edita de Vos en Beppie Scheerder. Zij tonen bijvoorbeeld glas-in-lood, beeldhouwwerk, quilts en chocolade in kunstvorm. Buiten Meulenvelden zijn kunstenaars als Frans Giesen, Carla Aukes en Dinie Dekkers te bezoeken.

De Kunstroute wordt georganiseerd door dorpskamer Burgers van Diem en Bruisend Meulenvelden. De routekaart, compleet met beschrijving, kan vanaf 11 uur gratis worden afgehaald bij Burgers van Diem in Waverlo. De kunstroute eindigt om 16 uur. Daarna is er nog een kunstenaarscafé bij Burgers van Diem, waar iedereen de kans krijgt de kunstenaars zelf te spreken onder het genot van een hapje en een drankje.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.