Eerste Cinekid Filmfestival in filmhuis Barghse Huus

’s-HEERENBERG – Deze herfstvakantie vindt in heel Nederland de 31ste editie van het Cinekid Festival plaats. Het grootste film- en mediaspektakel voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar is dit jaar ook voor het eerst in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg. Het festival is zondag al begonnen.

De kleine grijze tractor.

Tijdens het twee weken durende Cinekid Filmfestival zijn er elf voorstellingen van vijf bijzondere jeugdfilms. Ook kunnen de kinderen en hun ouders deelnemen aan een interactieve workshop, zoals het maken van een hologram of een verhaallantaarn.

Molly Monster
Voor de jongste kinderen draaien de films Molly Monster (4+) en De kleine grijze tractor (5+). Molly Monster wil er dolgraag bij zijn als haar nieuwe zusje of broertje uit het ei kruipt dat mama heeft gelegd, maar dat gebeurt ver weg, achter de Wilde Heuvels. In De kleine grijze tractor beleeft stadsjongen Gavin voor het eerst een zomer op het platteland.

Spanning
Paw: de reddingshond (8+) en De geheime club van Soepstad (8+) zorgen voor meer spanning en verrassingen. De jonge herdershond Paw heeft een geweldige speurneus. Zijn grootste heldendaad verricht hij bij een aardbeving. Iedereen heeft de moed al opgegeven, maar Paw niet. In De geheime club van Soepstad verandert een stadsfeest in chaos als er een gevaarlijk gif verspreid wordt, waardoor volwassenen zich gaan gedragen als kinderen. De 10-jarige Mari en haar vrienden hebben 48 uur om de oplossing van het raadsel te vinden.

Tieners
Speciaal voor tieners draait op vrijdag 20 oktober om 19 uur de film Invisible Boy (10+). De 13-jarige Michele is verliefd op Stella, maar zij ziet hem niet staan. Dan ontdekt hij dat een Chinees superheldenpak hem écht onzichtbaar kan maken. Zo rolt hij in een ongelooflijk avontuur met gevaarlijke tegenstanders. Zal Stella hem nu wel opmerken?

Het Cinekid Filmfestival in het Barghse Huus duurt nog tot en met 26 oktober. Kaartjes kosten 5 euro en zijn inclusief limonade en een zakje chips voor de kinderen. Bij drie verschillende films krijg je het derde kaartje gratis. Kijk voor datums en speeltijden op www.iedereenwelcom.nl.