DVC-jeugd opent speedsoccerveld in Jan Wellinghal

DIDAM – Met een wedstrijd van de F2G is afgelopen zaterdag het speedsoccerveld in de Jan Wellinghal officieel geopend. Het veld verhuisde in de zomer van sportcentrum Aerofitt naar de sporthal van voetbalvereniging DVC’26, waar het beheer en de exploitatie gezamenlijk worden voortgezet.

De F2G van DVC'26 opende zaterdagmorgen het speedsoccerveld in de Jan Welling-hal.

De F2G van DVC’26 opende zaterdagmorgen het speedsoccerveld in de Jan Welling-hal.

DVC’26 heeft het speedsoccerveld een aantal uren voor de jeugd beschikbaar. De commerciële uren worden samen met Aerofitt ingevuld. “Aerofitt blijft de reserveringen, pr, en marketing doen’’, vertelt voorzitter Bas Strijbosch van DVC’26. “Wij zorgen hier voor de bezetting, doen de deur open en schenken een drankje. Buiten de jeugd om kunnen de overige teams dan ook reserveren bij Aerofitt. Net als iedereen, die gebruik wil maken van het veld.’’

Op de zaterdagmiddag vanaf 12 uur is de hal inmiddels vier uur verhuurd aan voetbalteams en externe partijen. Het speedsoccerveld is onder andere ook beschikbaar voor kinderfeestjes. “In samenwerking met Sappleflap zijn er naast het veld twee springkussens geplaatst”, zegt Strijbosch. “Verder staan er wat tafels en stoelen met parasols, waar een hapje en een drankje kunnen worden genuttigd. De organisatie van de kinderfeestjes is in handen van Aerofitt, wij doen de catering.”

Kunstgras
Zaterdag trainden het G- en H-team ook voor het eerst op het nieuwe kunstgrasveld op sportpark ‘de Nevelhorst’. Het ‘trainingsveld’ is echter nog niet helemaal klaar. Strijbosch: “De goals zijn bijvoorbeeld nog niet geplaatst en er komt nog een laag rubberen korrels overheen. Door de jeugd er alvast op te laten trainen, wordt de onderlaag een beetje aangetrapt. Dat is alleen maar goed voor het veld.”

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.