Duits dweilen op ‘Das Vierte Vesters Walder Muzikanten Biergarten Fest’

NIEUW-DIJK – Ze staan vooral bekend om hun polka’s en walsen. De Vesters Walder Muzikanten vermaken hun publiek echter ook al jaren met Duitse schlagers en amusementsmuziek. Vanavond hoopt de blaaskapel de mensen met ‘stimmungsmusik’ weer op de banken te krijgen tijdens ‘Das Vierte VWM Biergarten Fest’.

De Vesters Walder Muzikanten.

Als het even kan gekleed in lederhose of dirndl en met een goed gevulde bierpul in de hand. “Een beetje Duits dweilen, zoals op de oktoberfeesten, maar dan in het klein”, zegt Jhonny Amting. Amting speelt de tweede trombone in het orkest en bouwt voor het vierde achtereenvolgende jaar zijn erf om tot Bauernhof.

Het ‘Haaghehofke’ aan de Haaghweg 12 in Nieuw-Dijk verandert voor even in een heuse Biergarten compleet met Bayerische vlaggen, biertafels en banken. Daarbij worden er Duitse bieren en dranken geschonken en Bratwursten geserveerd. “Iedereen is welkom, maar we vragen de mensen vooraf wel te reserveren via de website bij ‘unsere Nicole’.”

Vermaak
De Vesters Walder Muzikanten spelen voornamelijk böhmische, moravische en egerländer muziek. De blaaskapel onderscheid zich door daarnaast ook veel amusementmuziek te maken. “We maken er altijd een mooi feest van”, zegt Amting. “De drive is om zoveel mogelijk mensen te vermaken met onze muziek.”

Naast de polka’s en walsen speelt het orkest bijvoorbeeld veel muziek van Ernst Mosch, Peter Schat en Ernst Hutter. Bekende nummers die onder andere voorbij komen zijn Der Alte Dessauer, Siera Madre, Böhmischer Traum en Du hast mich Tausendmal belogen van Andrea Berg. Amting: “Maar we kunnen ook prima improviseren en voelen het publiek goed aan. We putten daarbij uit zo’n vier- tot vijfhonderd nummers.”

Een groot deel van dat repertoire klinkt vanavond op het ‘Haaghehofke’. Wie zin heeft in een gezellig feest wordt uitgenodigd. “De entree is gratis”, vertelt Amting. “We hoeven er niets aan te verdienen, maar willen het publiek en onszelf vooral een leuke avond bezorgen. We hopen dan ook dat er veel mensen gehoor geven aan onze uitnodiging.”

Reserveren
‘Das Vierte Vesters Walder Muzikanten Biergarten Fest’ begint om 20 uur. De entree voor het evenement is gratis, maar bezoekers wordt wel gevraagd vooraf te reserveren. Aanmelden kan via de website www.vwmkapel.nl.