Dubbelconcert De Club met QHarmony

DIDAM – Muziekvereniging De Club uit Didam geeft op zondag 15 november samen met QHarmony, het grootste studentenharmonieorkest van Nijmegen, een dubbelconcert. Het concert vindt plaats bij Jan & Jan en begint om 14 uur. De toegang is gratis.

De Club geeft zondag 15 november een dubbelconcert met studentenorkest QHarmony (foto) uit Nijmegen.
De Club geeft zondag 15 november een dubbelconcert met studentenorkest QHarmony (foto) uit Nijmegen.

Muziekvereniging De Club speelt het programma dat op 29 november tijdens het concertconcours in de Hanzehof wordt gespeeld. Het zijn werken die gemakkelijk in het gehoor liggen, de muziek vertelt een verhaal waarbij het publiek zelf de beelden kan bedenken.

QHarmony laat met zijn muzikale programma het harmonieorkest in de volle breedte horen. Echt harmoniewerk, maar ook arrangementen van nummers die bij het grote publiek bekend zijn, worden ten gehore gebracht. Een gevarieerd programma, waarvan de bezoekers aan het concert zeker zullen genieten.

QHarmony is een harmonie-orkest met ruim 60 leden, merendeels studenten van de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Met een uitdagend en gevarieerd repertoire geven ze per jaar ongeveer vier concerten in en buiten Nijmegen. Clubvriend Jan Nellestijn is de dirigent van QHarmony.

Muziekvereniging De Club is een actieve vereniging, waar zo’n 70 muzikanten uit Didam en omstreken in het orkest spelen. De vereniging gaat op 29 november in de 2e divisie op concours onder leiding van dirigent Römanö Mediati. In Elements of Nature van Hermann Pallhuber worden water, vuur, aarde en lucht kenmerkend weergegeven. De titel Impressions of Japan, dat door James Barnes werd gecomponeerd, zegt genoeg.

Volg ‘De Club Didam’ op Facebook of kijk op declub.org om op de hoogte te blijven van het nieuws van de Didamse Muziekvereniging.