DSV Solutions bouwt nieuw distributiecentrum op DocksNLD

’s-HEERENBERG – Logistiek dienstverlener DSV Solutions tekent vandaag voor de aankoop van 6,3 hectare grond in de logistieke hotspot DocksNLD in ‘s-Heerenberg. Het bedrijf, met een hoofdzetel in de Deense hoofdstad Kopenhagen, bouwt hier een distributiecentrum voor zijn eigen activiteiten.

DSV kleinVoor juni 2019 koopt DSV van de gemeente Montferland nog eens vier hectare grond voor verdere ontwikkelingen op DocksNLD. Dit betekent een aanzienlijke versterking van de positie van DSV in de Logistics Valley Gelderland, waar DocksNLD onderdeel van uitmaakt. De grootte en ligging van de in totaal 10,3 hectare geeft DSV een nog sterkere concurrentiepositie in deze Europese draaischijf.

DocksNLD ligt op de grens van Duitsland en Nederland, midden tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Het grote bedrijventerrein voor internationaal opererende logistieke bedrijven biedt een korte en snelle verbinding met weg, water en spoor.

Op de eerste 6,3 hectare start DSV deze zomer met de bouw van een distributiecentrum van 41.000 vierkante meter, dat bestaat uit magazijn- en kantoorruimte. Het magazijn wordt ingezet voor een grote verscheidenheid aan klanten. In het nieuwe warehouse vinden zeker 150 tot 200 mensen een baan.

De komst van DSV Solutions naar DocksNLD betekent een belangrijk moment voor de gemeente Montferland. Het is het eerste bedrijf dat zich op het nieuwe industrieterrein vestigt. “We zijn erg blij dat DSV zijn logistieke activiteiten in ‘s-Heerenberg uitbreidt”, zegt burgemeester Ina Leppink. “Het verstevigt onze positie als belangrijke logistieke hotspot in Nederland en heeft een positief effect op de verdere groei van DocksNLD en de gehele Logistics Valley Gelderland.”