Droomdag levert ruim 7500 euro voor Make-A-Wish op

BEEK – Bij voetbalvereniging ’t Peeske in Beek kwamen zondag 14 september dromen uit. Sigrid Verberkt hield in samenwerking met de vereniging en een aantal lokale bedrijven een Droomdag ten bate van Make-A-Wish Nederland. De dag leverde een bedrag van maar liefst 7.531,85 euro op voor het goede doel.

Pascal Verberkt maakte zondag aan het einde van de Droomdag de opbrengst voor Make-A-Wish bekend. Foto Franska Brandt

Pascal Verberkt maakte zondag aan het einde van de Droomdag de opbrengst voor Make-A-Wish bekend. Foto Franske Brandt

Kinderen uit de omgeving schreven voor de Droomdag al hun wensen op een ster. Zondag kregen alle kinderen ballonnen met daaraan vastgemaakt de sterren met de droomwensen. Als startsein van de Droomdag werden de blauwe ballonnen met honderden tegelijk opgelaten. Voor een aantal kinderen kwam hun droomwens uit tijdens deze dag. Wensen van twee meisjes die graag wilden paardrijden, van de jongen die een pak hagelslag in zijn mond leeggegoten wilde hebben en een meisje dat wilde leren schminken gingen in Beek in vervulling.

Opbrengst
Bij de ingang van het sportpark werden armbandjes en lootjes verkocht. Kinderen betaalden een toegangskaartje waarmee ze vrij in alle attracties konden en kregen twee lootjes. Volwassenen hadden gratis toegang. Zij doneerden veelal een bedrag in de Make-A-Wish collectebus. Veel mensen kwamen deze dag een kijkje nemen en doneerden spontaan. Zelfs de bezoekende voetbalclubs uit de regio doneerden een bekertje vol geld. Aan het einde van de dag maakte Pascal Verberkt het bedrag bekend en werd de cheque ter waarde van 7.531,85 euro overhandigd aan vrijwilligers van Make-A-Wish.

Attracties
Er waren veel verschillende attracties voor jong en oud. Voor de kinderen waren er onder andere opblaaskussens, voor de kleintjes een ballenbak, een kinderpaleis en een draaimolen. Er was een hijskraan die mensen voor een klein bedrag de wereld vanaf grote hoogte liet zien. Kinderen verkochten op deze droomdag hun overtollige speelgoed. Er werd door hen popcorn en suikerspinnen verkocht en er was een optreden van de dansgroep Showdance.

Ook was er tweedehands voetbalkleding verkrijgbaar, konden nagels worden gestyled en kinderen worden geschminkt. Alles ten bate van Make-A-Wish en haar wenskinderen. De DJ van deze dag was een oude bekende, voormalig wenskind Jeffrey Duis die 12 jaar geleden een wensvervulling heeft gekregen. Hij wilde deze dag graag iets terug doen voor Make-A-Wish.

Wenskind
Gast op deze dag was ook Emma, een wenskind van 11 jaar. Zij is nog in afwachting van haar echte wensvervulling van Make-A-Wish, maar mocht op deze dag al een droom waarmaken. Emma mocht zelf een lesauto besturen. Samen met haar moeder en vriendinnetje Roos achterin en rijinstructrice Linda naast haar maakte zij een ritje. Emma straalde, zij vond het geweldig.

Dankzij de organisatie door Sigrid en met haar alle vrijwilligers, sponsoren en de bedrijven die deze droomdag mede hebben mogelijk gemaakt, kunnen kinderen met een levensbedreigende ziekte weer kind zijn in plaats van patiënt. Acties zoals deze maken wensvervullingen mogelijk. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een magisch effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Make-A-Wish Nederland (voorheen Doe Een Wens) vervult de liefste wens van kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar met een levensbedreigende ziekte.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.