d’Olde Waskupen trapt voor vierde keer af met Pronkzitting XL

’s-HEERENBERG – Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen heeft voor het vierde jaar op rij een grootse Pronkzitting XL meegemaakt. In een uitverkochte sporthal Laco in ’s-Heerenberg kwamen meer dan 1200 carnavallisten bijeen om samen met Prins Henk II en zijn gevolg het carnavalsfeest in Waskuupstad te vieren.

Die Prinzengarde aus Emmerich am Rhein. Foto Heini Peters
Die Prinzengarde aus Emmerich am Rhein. Foto Heini Peters

Met artiesten uit de hele regio en zelfs artiesten uit het buitenland was er voor ieder wat wils. Meer dan zeventig vrijwilligers/muzikanten betraden het podium en brachten op geheel eigen wijze een nummer of dans.

De muzikale begeleiding bestond dit jaar weer uit het Grensland Orkest, Awesome en Bad Habit. Optredens waren er van de Dansgarde, het Funckenmariechen, de 3 tenoren, One Two Trio, de Raad van XI, Kiki Gerritsen, Peter Schrauwen, Renske Evers, Cindy Gregoor, Het Valentino Trio, Gert-Jan Peters, de dames van MvR, Just 4 Soul, De Barghse Jonges en Willie Bolk.

Een speciaal welkom was er voor de internationale artiesten. De Prinzengarde aus Emmerich am Rhein. Zij brachten, net zoals vorig jaar, een fantastisch nummer en ingestudeerde dans. Een zugabe van het 1200-koppige publiek was het gevolg.

Pronkzitting XS
Het loopt storm met het jeugdcarnaval in ’s-Heerenberg. Nog nooit deden er zoveel kinderen mee aan de Pronkzitting XS. Op zaterdagmiddag stonden er 129 kinderen op het grote podium. Jeugdprins Dave I en zijn gevolg werden getrakteerd op een zeer uitgebreid programma. Onder begeleiding van het Hauszorkest stroomde de zaal al vroeg in de middag vol met enthousiaste kinderen, vaders, moeders en iedereen die het jeugdcarnaval een warm hart toedraagt. Diverse gastverenigingen met hun jeugdgevolg uit Stokkum, Lengel, Doetinchem en Westervoort beleefden zo samen met d’Olde Waskupen een fantastische aftrap van het carnaval in onze regio.

Carnavallist
Jaarlijks wordt in Waskuupstad door d’Olde Waskupen ook de onderscheiding voor de carnavallist van het jaar uitgereikt. Dit jaar ging die eer naar Erik Duinkerken. Hij is al jaren actief in verschillende muziekgroepen en krijgt deze eervolle onderscheiding ook als blijk van waardering voor alle muzikanten die ieder jaar weer vrijwillig heel wat uren spenderen om er een grandioze carnaval van te maken. Ook de jonge carnavallisten kregen een jeugdcarnavallist van het jaar. Deze onderscheiding ging naar een jeugdige muzikant, Jacques Doeleman.