DITON verandert De Harmonie tijdelijk in bordeel

DIDAM – Toneelvereniging DITON uit Didam speelt op zaterdag 14, zondag 15, zaterdag 21 en zondag 22 maart een klucht in drie bedrijven met de titel ‘Boerenbont en rode lampjes’.

De cast van DITON voor de klucht ‘Boerenbont en rode lampjes’.
De cast van DITON voor de klucht ‘Boerenbont en rode lampjes’.

Onder leiding van regisseuse Anneke Geurtzen wordt er iedere donderdagavond geoefend in het Albertusgebouw in Didam. Zoals de titel al doet vermoeden, speelt het stuk zich af in een bordeel, waar Dolly en Betty als prostituees de kost verdienen. De zaken gaan echter niet zo goed en uit nood besluiten ze een kamer te verhuren. Als Hendrik, een naïeve boerenjongen, de kamer huurt, durven de dames hem niet te vertellen waar ze hun geld mee verdienen en maken ze hem wijs dat ze fysiotherapeuten zijn. Als er dan klanten over de vloer komen en ook Hendriks verloofde Klaartje en zijn schoonmoeder in het huis verschijnen, is de verwarring helemaal compleet.

Alle vier uitvoeringen worden op de planken gebracht in Gasterij De Harmonie. De aanvang is steeds 19.30 uur en de zaal is een half uur voor aanvang open. De kaartverkoop is dit keer in handen van Ellen Rosendaal. Kaarten zijn voor 7,50 euro verkrijgbaar op de voorverkoopdagen 6, 13 en 20 maart van 10 tot 12 uur bij Aerofitt (Hengelderweg 18) en van 19 tot 21 uur bij De Harmonie (Kerkstraat 2). Kaarten kunnen eventueel ook telefonisch bij Ellen worden besteld op werkdagen tussen 19 en 21 uur op telefoonnummer 06-21574998. Telefonisch bestelde kaarten moeten worden afgehaald op bovengenoemde voorverkoopdagen op genoemde adressen.

Meer informatie over DITON is te vinden op de Facebook pagina. “Wij willen met name de mannen uit Didam en omgeving eens aansporen een bezoekje aan één van onze voorstellingen te brengen of onze Facebook pagina te bezoeken”, zegt Sandra Kobesen van de pr-commissie. “Wij zitten namelijk dringend om jullie verlegen.”