Digitaal loket VVV Montferland op Stadsplein

’s-HEERENBERG – VVV Montferland opende donderdag zijn eerste digitale loket op het Stadsplein in ’s-Heerenberg. Niet alleen toeristen en recreanten, maar ook de lokale bevolking kan via de informatiezuil zeven dagen per week tussen 7 en 23 uur Montferland ontdekken.

Wethouder Tanja Loeff opende donderdag het eerste digitale VVV-loket op het Stadsplein in 's-Heerenberg.
Wethouder Tanja Loeff opende donderdag het eerste digitale VVV-loket op het Stadsplein in ‘s-Heerenberg.

Het digitale loket bevat een overzicht van alle attracties, overnachtingsmogelijkheden, restaurants en evenementen in de directe omgeving. “Maar onder VVV idee zijn ook leuke tips voor de eigen inwoners te vinden”, zegt wethouder Tanja Loeff. “Zoals een bezoek aan de veertien staties van de kruisweg in het stadspark, een wandeling onder leiding van een natuurgids en de bevrijdingsroute.”

De digitale informatiezuil laat zien waar je bent en leidt je naar de plek waar je wilt komen. “Je kunt daarbij ook een vervoersmiddel kiezen”, legt Niels Weijers uit. Hij is medewerker recreatie en toerisme bij de VVV Montferland en ‘bedacht’ het digitale loket. “Voor de informatie putten we uit dezelfde database als VVV Nederland. Als je de app van VVV Nederland download op je smartphone kun je de items op de zuil ook in bijvoorbeeld Zeddam zien.”

Het digitale VVV-loket is een onderdeel van het Masterplan ’s-Heerenberg en kostte de gemeente 17.000 euro. “Alleen het scherm aan de achterzijde van de zuil kost al 3500 euro”, vertelt gemeentelijk medewerker Patrick Wagenaar. “Daarop kan een evenement worden aangekondigd. Hiervoor moet de organisatie wel zelf de informatie bij de VVV aanleveren.”

Aan de voorkant van de zuil zit nog een webcam. “Hier kunnen mensen een selfie maken op het Stadsplein”, zegt Weijers. “Die foto’s plaatsen wij dan weer op Facebook.”