Didamse meikermis anderhalf uur prikkelarm

DIDAM – De Didamse meikermis start zondag 6 mei om 12 uur prikkelarm. De prikkelarme kermis duurt anderhalf en wordt geopend door de 9-jarige Kayo van Hagen en wethouder Wim Sinderdinck.

De introductie van de prikkelarme kermis in Didam is het gevolg van een oproep die Kayo in oktober op Facebook deed. Daarin liet hij weten de kermis in Didam heel leuk te vinden, behalve alle lichtjes en muziek. ‘Ik word er zelfs met oordoppen gek van in mijn hoofd’, schreef hij na de oktoberkermis. ‘Ik zou daarom graag willen dat op maandagmiddag twee of drie uur de witte knipperlichten uitgaan en de muziek zacht.’

Dat bericht werd opgepikt door journalist Miriam Szalata van De Gelderlander en vervolgens door de gemeenteraad. Die drong bij de gemeente Montferland aan op een prikkelarme kermis. Met succes. Zondag gaan van 12 tot 13.30 uur de lichten uit en de muziek op zacht.

“De gemeente heeft dit in overleg met de kermisexploitanten geregeld om de groep mensen met een hoge prikkelgevoeligheid (ADHD, autisme of epilepsie) de kans te bieden in ‘stilte’ van de kermisattracties te genieten en plezier te hebben”, laat de gemeente weten.