Didam op Stelten met Belevenispark, zeepkisten en streekproducten

DIDAM – Didam staat zondag 3 juni vanaf 12 uur weer op stelten. Tijdens het jaarlijkse evenement staan er tal van kramen in het centrum van het dorp, is er muziek en vertier.

Vorig jaar werd de zeepkistenrace voor het eerst gehouden. Foto Edwin Burgers

Zo wordt het Dominee Storkpark dit jaar weer omgebouwd tot het Vink Belevenispark en krijgt ook de zeepkistenrace een vervolg. In het Belevenispark komen sport, cultuur en horeca bij elkaar. Ook is er weer een tijdlijn, waarom 41 jaar Didam op Stelten wordt afgebeeld op grote posters. Nieuw dit jaar in het park is ‘Doe-het-zelf’-pleintje (DIY) met diverse workshops.

Na het succes van vorig jaar is er in de Raadhuisstraat ook weer een zeepkistenrace. Er staat een 6,5 meter hoge helling, waar de deelnemers met een wagentje vanaf racen. De organisatie stelt 25 wagentjes ter beschikking, zodat zoveel mogelijk mensen mee kunnen doen.  

Streekproductenfestival
De streekproducten zijn op het Raboplein te vinden. Hier laat de Nederlands kampioen paling roken zien hoe een paling ambachtelijk wordt gerookt. Verder zijn er onder andere lokale jammen en kruiden te proeven en kunnen bezoekers zelf broodjes roosteren.

Meer informatie over het evenement is te vinden op www.didamopstelten.nl. Op de website is het ook mogelijk om je op te geven voor de zeepkistenrace.