Derde promotie in twee jaar voor eerste jeugdteam DSV Relax

DIDAM – Het eerste jeugdteam van tafeltennisafdeling DSV Relax uit Didam heeft afgelopen zaterdag het kampioenschap in de eerste klasse van de voorjaarscompetitie veiliggesteld. Daan en Aron Sanders, Niels Degens en Pula Alawi deden dat met een 8-2 overwinning op de Treffers uit Arnhem.

V.l.n.r. Aron Sanders, Niels Degens en Daan Sanders (Pula Alawi ontbreekt). Foto Henk Buiting

V.l.n.r. Aron Sanders, Niels Degens en Daan Sanders (Pula Alawi ontbreekt). Foto Henk Buiting

De verwachtingen vooraf waren hoopvol. Maar dat het team zich nu al zou mengen om het kampioenschap, dat had niemand verwacht. Na een 7-2 nederlaag in februari bij Bit.nl uit Ede bleef dat team lange tijd bovenaan in deze competitie. Voor de onderlinge confrontatie in Didam had Bit.nl een voorsprong van vier punten. In Didam werd na een spectaculaire strijd met 8-2 gewonnen van Bit.nl. Die middag werden acht wedstrijden pas in de vijfde set beslist. Hierdoor ging Relax met een minimale voorsprong van twee punten richting hun laatste wedstrijd in Arnhem.

Het kampioenschap betekende al de derde promotie binnen twee jaar en in de volgende competitie acteert dit succesvolle team in de hoofdklasse. Ook het tweede jeugdteam, bestaande uit Indy van den Berg, Michelle Bolck en Luuk Kuppens, heeft deze competitie met een derde plaats boven verwachting gepresteerd.Facebooktwittergoogle_plus

Adriaan Ars
Over de schrijver
Adriaan Ars was van 1995 tot 2009 voorzitter en pr-functionaris van tafeltennisvereniging Relax in Didam. Ook gaf hij trainingen aan de jeugd. Vanaf 2010 tot heden is hij pr-functionaris van DSV Relax. Momenteel coacht hij bovendien het eerste jeugdteam van Relax.