‘De Loilse jeugd actief’ tijdens 11 Dorpentoer

LOIL – De Loilse verenigingen hebben voor de 11 Dorpentoer van zondag 14 september een uitgebreid programma samengesteld met als thema ‘De jeugd actief’. De activiteiten vinden tussen 11 en 13 uur plaats in de Kloosterstraat en op het kerkplein, nabij café-zaal Hendriks.

11 Dorpentoer LoilHet doel van de verenigingen is iedereen te laten zien dat Loil heel actief is muziek, cultuur en sport niet alleen nu, maar ook in de toekomst levend te houden in het dorp. De Loilse DJ Twan zorgt daarbij voor de muzikale omlijsting.

De deelnemende verenigingen zijn SV Loil (voetbal), SC Loil (volleybal), Drumfanfare Loil-Vooruit, Schuttersgilde Loil-Vooruit, Muziekvereniging Amicitia en Dweilorkest Heur-es. Op het programma staan onder andere schieten voor de jeugd, jeugdbielemannen, jeugdvoetbal- en volleybal. Verder zijn er optredens van de muziekverenigingen, de majorettes en jeugdvendeliers.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.