‘Dat wödt wat’ nieuw motto d’Olde Waskupen

’s-HEERENBERG – Het carnaval is nog maar net achter de rug, maar carnavalsvereniging d’Olde Waskupen maakt zich nu alweer op voor het komende carnavalsjaar. Op 3, 4 en 5 maart 2019 regeert de nieuwe prins onder het motto ‘Dat wödt wat’.

Jaarlijks kunnen alle carnavalisten hun ideeën voor nieuwe motto’s opsturen naar de carnavalsvereniging. Op de carnavalsdinsdag kiezen de Olde Joekels, de oud-prinsen van d’Olde Waskupen, dan gezamenlijk het motto voor het komende carnavalsjaar. Dit werd  tijdens het popverbranden, de afsluiting van het carnaval 2018, bekendgemaakt aan het grote publiek.

Dit jaar zijn er wederom twee bedenkers van het nieuwe motto, Dinie Bijenhof en Antoine Booms. Als eerbetoon voor de creativiteit en het insturen van dit motto worden de bedenkers volgend jaar op vrijdagavond 1 maart, tijdens de officiële opening van het carnaval, in de schijnwerpers gezet. Zij krijgen beiden een speciale onderscheiding en een oorkonde als dank. Dit alles vindt plaats na het onthullen van het monument, waarmee jaarlijks het startschot van het carnaval wordt gegeven.

Zelf motto’s insturen? Dat kan. Stuur je ideeën naar oldprinse@waskupen.nl of kijk op www.waskupen.nl.