Damesteam Triathliem handhaaft zich in 1eDivisie

DIDAM – De Divisie Triathlon seizoen 2014 is ten einde. Zaterdag 20 september vond in Maastricht de laatste wedstrijd voor de 1eDivisie plaats, een week daarvoor op zondag 14 september voor de 2eDivisie in Almere.

Teamfoto voor de wedstrijd in Enschede.

Teamfoto voor de wedstrijd in Enschede.

Het damesteam van Triathliem voor de 1eDivisie bestond uit Fenna Heijnen, Sophie van der Most en Iris Dijkstra en behaalde in het dagklassement een 16e plaats. Voor de heren stonden Sjors Kamphuis, Tom Hulkenberg en Pim Venderbosch aan de start en zij eindigden op een 25e plek tijdens deze wedstrijd.

In het eindklassement hebben de dames een knappe 6e plaats bereikt en handhaven zich in 2015 in de 1eDivisie. Voor de heren was er slechts een 25e plaats in het eindklassement en dat betekent degradatie naar de 2eDivisie.

In de laatste wedstrijd van het seizoen in de 2eDivisie heeft het team met Dwayne Bouman, Roel van der Aart, Raymond Vleghert en Rutger van der Staak een 20e plaats behaald. Voor hen is er een 18e plek in het eindklassement van het seizoen 2014.

Facebooktwittergoogle_plus

Maik Steenkamp
Over de schrijver
Maik Steenkamp (1991) is geboren en getogen in Didam. Hij is eigenaar van Snellewielen.nl, importeur van carbon race- en tijdritwielen voor racefietsen. Verder is hij in vakantieperiodes actief als (zwem)trainer/coach bij zwemkampen van SportstarZ, partnership met de KNZB. Ook is hij als bestuurslid en zwemtrainer actief bij Triathlonvereniging Triathliem (wedstrijdcoördinator) en is hij bestuurslid bij VVD Montferland (communicatie en werving). In zijn vrije tijd het beoefent hij de zwemsport bij ZPCM in ‘s Heerenberg en is hij als triatleet actief bij Triathliem Didam met name over de Ironman distance (3,8km zwemmen, 180km fietsen en 42,1km lopen).