D66 Montferland presenteert ambitieus verkiezingsprogramma

STOKKUM/’s-HEERENBERG/DIDAM – D66 Montferland heeft na de kieslijst ook het verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezing vastgesteld. Het programma voor de komende vier jaar staat vol met groene ambities en D66-idealen.

De kernwoorden van het verkiezingsprogramma zijn een ‘goed klimaat’, ‘goed onderwijs’ en ‘goed wonen’. D66 kiest daarmee voor een gemeente waar iedereen goede kansen krijgt. “Educatie is de sleutel tot persoonlijke ontwikkeling”, zegt lijsttrekker Ruth Mijnen. “Hier moet de gemeente ondersteuning in bieden en toezien op kwaliteit en bereikbaarheid. D66 gelooft in eigen kracht van mensen met ondersteuning daar waar nodig.”

De kandidatenlijst van de partij is vastgesteld middels een echte stemming tijdens een ledenvergadering, waarbij alle leden hun voorkeur konden uitspreken voor hun meest geschikte kandidaat. De lijst bestaat uit jonge en ambitieuze kandidaten, aangevuld met enkele ervaren D66’ers. Mijnen: “Daarmee hopen we onze bijdrage aan de gemeentepolitiek in Montferland verder uit te breiden en nog meer te bereiken dan in de afgelopen vier jaar al door D66 is gerealiseerd.”

Kandidatenlijst
De complete lijst bestaat na de Stokkumse lijsttrekker Ruth Mijnen uit 2) Freddy van Dijken (Stokkum); 3) Mark Heebing (Beek); 4) Guido Seegers (’s-Heerenberg); 5) Edwin Verschoor (Zeddam); 6) Freek van der Duin (’s-Heerenberg); 7) Julia de Bruin-Politiek (Zeddam); 8) Stan Hellegers (Beek); 9) Coen Ariens (Zeddam); 10) Jo Gruijters (Didam); 11) Niels Wiendels (Didam); en 12) Theo Swenne (Didam).

Het volledige verkiezingsprogramma staat op www.montferland.d66.nl.