CV de Dösvlègels viert week lang carnaval

BEEK/LOERBEEK – Het carnavalsfeest van CV de Dösvlègels begint donderdag 12 februari met het Olde Wievenbal. Op het plein bij Partycentrum de Dèèl wordt om 11.41 een Olde Wievenbrunch geserveerd, waarna Prins Frans I het carnaval om 13.11 uur officieel opent.

CV De Dösvlègels viert dit jaar carnaval met Prins Frans I en zijn adjudanten Peter en Gerard.
CV De Dösvlègels viert dit jaar carnaval met Prins Frans I en zijn adjudanten Peter en Gerard.

Vervolgens trekt de prins en zijn gevolg met een huifkar van kroeg naar kroeg, van de Dèèl naar ’t Heuveltje, Sam Sam en de Steenbok. Ook wordt er een bezoek gebracht aan de zieken in Beek en Loerbeek en de jongste en oudste inwoner van het Vlègeldarp.

Vrijdag 13 februari is het jeugdcarnaval. Om 12.30 uur start de optocht van de school naar de Gildetent, waar om 13.11 uur Prins Frans I en Jeugdprins Jorn I met hun gevolg binnentrekken. Van 19.41 tot 21.41 uur vindt bij Sam Sam de jeugddisco plaats, om 22.11 uur gevolgd door het wagenbouwersfeest met muziek van DJ Guus.

De straatversierders krijgen zaterdag 14 februari vanaf 12.11 uur een bezoek van de prinsen. ’s Avonds vanaf 20.11 uur is het Kafbal in de Gildetent en Vlègeltent. De muziek wordt verzorgd door Trigger en DJ Henry van Vossen. De entree bedraagt 8 euro.

‘Old en Ni-j’
Zondag is het feest voor ‘old’ en ‘ni-j’. Na de carnavalsmis van 10.30 uur wordt er samen met de (old)Prinsen een neutje gedronken bij Sam Sam. Om 13 uur wordt er een kop soep, belegde broodjes en draadjesvlees geserveerd. De middag wordt om 17 uur afgesloten met een stamppot buffet en een advocaatje met slagroom na. ‘Ni-j’ schuift om 17.45 uur aan en krijgt eveneens een stamppotbuffet voorgeschoteld. Van 19.41 tot 00.41 uur is de Dösavond met muziek van DJ Willy en DJ Henk en de uitreiking van de straatprijs.

De Rosenmontag start om 11.11 uur met frühshoppen in alle Beekse en Loerbeekse cafés. Om 13.11 uur begint bij Partycentrum de Dèèl aan de Didamseweg in Loerbeek de grote optocht door de straten van Vlègeldarp. De uitslag van de jeugdoptocht wordt door Jeugdprins Jorn bekendgemaakt. ’t Heuveltje is vanaf 12.11 uur open. Prins Frans maakt in het Gildehuis de uitslag van de grote optocht bekend. Het Gildehuis is open vanaf 15.11 uur, waarna het feest tot 22.41 uur doorgaat. De entree bedraagt 5 euro.

Dinsdag 17 februari wordt er van café naar café gedweild met Dweilorkest de Volharding. De dag begint om 8.49 uur en eindigt om 19.41 uur met pop verbranden. Woensdag 18 februari eindigt het carnavalsfeest om 16.11 uur met haringhappen bij ’t Heuveltje. Meer informatie staat op www.dosvlegels.info.