CV De Dösvlègels maakt zich op voor (Loer)Beeks carnaval

BEEK – De proclamaties zijn geschreven en de pakjes hangen klaar. CV De Dösvlègels maakt zich op voor het grote carnaval. Dit jaar regeert Prins Eddy de 1e over Vlègeldarp onder het motto ‘Ut wudt tied’. Bij de jeugd is jeugdprins Bas de 3e de baas onder het motto ‘Vol gas met Bas’.

De prinsen van CV de Dösvlègels. Foto Dies Goorman
De prinsen van CV de Dösvlègels met hun gevolg. Foto Dies Goorman

Carnaval begint op donderdag met het Olde Wievenbal. Ruim honderd vrouwen maken een rondgang langs de Beekse kroegen. Vrijdag is voor de jeugd met vrijdagmiddag schoolcarnaval, ’s avonds Vlègeldisco voor leerlingen van groep 6 tot en met 8 en de Vlègelparty voor jongeren van 12 tot 18 jaar. Vrijdagavond is er, vanaf 22.11 uur, ook het Vlègelbal bij de Sprokkelaar.

Op zaterdag worden de straten versierd waarna ’s avonds het feest losbarst in het Gildehuis. Zondagochtend is er om 10.30 uur een carnavalsmis in de St. Martinuskerk in Beek met na afloop een neutje van de Prins achter in de kerk. ’s Avond vindt bij De Steenbok de Amsterdamse avond plaats met DJ Robert.

Op Rosenmontag start de grote optocht om 12.41 uur (gewijzigde starttijd!). Na de optocht wordt er non-stop doorgefeest in het Gildehuis, waar ook de prijsuitreiking is van de grote optocht. Voor de jongere carnavalsvierders is er het jeugdcarnaval bij ’t Heuveltje en daar is ook de prijsuitreiking van de jeugdoptocht.

Voor de diehards is er op dinsdag nog het dweilen langs de Beekse kroegen, waarna omstreeks 19.41 uur carnaval afgesloten wordt met het traditionele pop verbranden. Kijk voor het volledige programma en alle tijden op www.dosvlegels.info.