Culturele workshops voor leerlingen basisschool

MONTFERLAND – Op een aantal locaties in de gemeente worden in het voorjaar weer culturele workshops voor Montferlandse basisschoolleerlingen gehouden. De kinderen kunnen kiezen uit verschillende activiteiten.
Circus OJO via Riet

Circusworkshops met ouderen.
Circusworkshops met ouderen.

In Didam kunnen kinderen uit de groepen 1 tot en met 4 van de Ontdekking schilderen onder leiding van de Didamse kunstenares Ineke van Geemen. Groep 5 tot en met 8 van de Toorts kan een website ontwerpen op de Toorts en op Het Kompas gaan leerlingen aan de slag met reclameteksten.

Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 kunnen vanaf 11 maart vijf keer toneelspelen in Het Barghse Huus in ‘s-Heerenberg. Daarnaast zijn er circusworkshops samen met senioren in Kilder, kunnen leerlingen drie keer schilderen in Azewijn op de St. Jozefschool met de Zeddamse kunstenares Femmie den Ouden en later in april op de Roncallischool in Zeddam.

In de meeste gevallen gaat het om drie workshops voor 4,50 euro (inclusief materialen) en verloopt de aanmelding via www.sjorssportief.nl . De cursussen staan onder Sjors creatief.

Op basisschool ’t Montferland in ’s-Heerenberg worden voor alle groepen dansworkshops aangeboden in samenwerking met Dansschool DanCin. Mochten in januari de groepen 1 en 2 al dansen, dan zijn op 26 februari de groepen 3 en 4, 26 maart de groepen 5 en 6 en 16 april de groepen 7 en 8 aan de beurt. De workshops zijn gratis. Aanmelden kan bij Petra Frölich.

Voor meer informatie kan ook contact worden opgenomen met Welcom, 0316-223520. Vraag dan naar Petra Frölich of mail naar p.frolich@welcommail.nl of kijk op www.iedereenwelcom.nl (onderwijs, sport en cultuur).