Concert De Club Didam en Musikverein Malterdingen

DIDAM – Muziekvereniging De Club uit Didam en Musikverein Malterdingen verzorgen in het weekend van 14 en 15 juni twee dubbelconcerten. In 2012 maakte De Club een concertreis naar Malterdingen. De Musikverein uit Malterdingen (bij Freiburg) brengt nu een tegenbezoek.

Harmonie De Club tijdens het optreden in Malterdingen.
Harmonie De Club tijdens het optreden in Malterdingen.

Het concert op 14 juni wordt gegeven op het Zaanse Plein in het Openluchtmuseum in Arnhem. Het optreden begint om 12.30 uur en de toegang is voor bezoekers gratis. Op 15 juni is er om 11 uur een concert bij Jan & Jan in Didam. De entree voor de zondag bedraagt 3,50 euro.

Het programma bestaat uit gevarieerde muziek in allerlei populaire stijlen. Zo speelt Malterdingen muziek van de Blues Brothers en uit de James Bond-film Skyfall. De Club speelt Latin met de 2nd Suite van Reed, het bekende Riverdance en een Nederlandsche Medley met verrassende herkenbare liedjes uit de jaren ‘70.

Met haar 52 leden tellende harmonieorkest en 58 leerlingen in het jeugdorkest houdt de Musikverein Malterdingen regelmatig repetitieavonden en concerten. Ook neemt ze deel aan wereldlijke en kerkelijke festiviteiten op cultureel gebied. De Club is een muziekvereniging met meer dan 100 leden en bestaat uit een harmonieorkest waarin zo’n 70 muzikanten spelen, leerlingenorkest Step-Up en een tamboergroep. Meer informatie is te vinden op www.declub.org.