Circusact ‘Jong en Belegen’ in Dorpshuis De Braempt

BRAAMT – Circustheater Stoffel heeft in samenwerking met Welcom in oktober en november weer een lessenserie ‘Jong en Belegen’ verzorgd in Braamt met leerlingen uit groep 3 tot en met 6 van Basisschool De Boomgaard en ouderen van de Dagopvang van Welcom in Braamt. De kinderen zijn 15 oktober gestart met de eerste workshop. Op 26 oktober presenteren zij samen met de ouderen hun circusact.

Het Circusproject 'Jong en Belegen' werd ook al in 's-Heerenberg gehouden.
Het Circusproject ‘Jong en Belegen’ werd ook al in ‘s-Heerenberg gehouden.

Het circusproject van Circustheater Stoffel uit Nijmegen brengt kinderen en ouderen samen door middel van circustheater. Centraal in Jong en Belegen staan ontmoeting, spelplezier en presentatie: ontmoeting en contact tussen jong en oud, op speelse wijze elkaar en elkaars mogelijkheden ontdekken, presenteren met en voor elkaar. Met Jong en belegen bevordert Circustheater Stoffel samen met Welcom de cultuurparticipatie van ouderen.

In een lessenserie van in totaal zes workshops maken kinderen en ouderen samen circustheater. Er wordt gewerkt met traditionele circusdisciplines als jongleren, balanceren en acrobatiek en er is ook ruimte voor muziek, theatersport, dans of andere creatieve vormen. Het resultaat van deze workshops is donderdag 26 oktober van 15.45 tot 16.30 uur te zien in Dorpshuis De Braempt. Geïnteresseerden zijn van harte welkom. De toegang is gratis.