CDA draagt Oscar van Leeuwen voor als nieuwe lijsttrekker

BRAAMT/DIDAM – Na het afzeggen van Tanja Loeff-Hageman, wil CDA Montferland nu met Oscar van Leeuwen als lijsttrekker de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in. Van Leeuwen, sinds 2010 raadslid en huidig fractievoorzitter van het CDA, is gisteren als lijsttrekker voorgedragen aan de leden van de partij.

Oscar van Leeuwen.

In mei van dit jaar presenteerde CDA Montferland Tanja Loeff-Hageman nog als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De wethouder maakte onlangs echter bekend toch af te zien van het lijsttrekkerschap van de partij en de politiek in 2018 zelfs helemaal te verlaten. Ze kiest voor het bedrijfsleven en wordt per 1 april volgend jaar naast haar man Robert-Jan Loeff directeur van installatiebedrijf Tibo-Veen in Noord-Brabant.

Het vertrek van haar lijsttrekker kwam ook voor het CDA als een verrassing. “Maar we zouden geen knip voor de neus waard zijn als we geen goede vervanger konden vinden”, zegt bestuursvoorzitter Hans Stein. “Oscar heeft de afgelopen jaren voldoende politieke ervaring opgedaan dat hij die nieuwe rol aankan. We gaan dan ook met vertrouwen de verkiezingscampagne in.”

Stein benadrukt daarbij wel dat het nog allerminst zeker is dat Van Leeuwen ook kandidaat-wethouder is. “Na de verkiezingen van 21 maart 2018 wil het CDA uiteraard weer graag deel uit maken van het college. Het is dan de taak van de nieuwe fractie om de wethouderskandidaten aan te wijzen. De rol van lijsttrekker staat dus los van het wethouderschap. Mogelijk is Oscar volgend jaar gewoon weer raadslid voor het CDA.”