CD-presentatie Kilders volkslied in kermistent

KILDER – De jaarlijkse kermis in Kilder, van 13 tot en met 16 september georganiseerd door schutterij St. Jan, was weer een groot feest.

Door Rob Hendriks

Het koningspaar Theo en Mientje Bulsink.

Het koningspaar Theo en Mientje Bulsink.

Was het op zaterdagavond vooral de jongere generatie die in de feesttent zat, vanaf zondag was het feest voor jong en oud. Na de rondgang door het dorp vond in de pastorietuin de officiële opening plaats door burgemeester Ina Leppink. Vanaf dat moment was ook de kermis geopend en werden de attracties druk bezocht, ook in de feesttent was het een drukte van belang.

Op maandagmorgen werd er zoals gebruikelijk begonnen met een heilige mis met daar aansluitend de traditionele koffietafel. Tijdens deze koffietafel werd een CD gepresenteerd met het Kilders volkslied. Dit lied dat jaren geleden gezongen werd door Rikie Thijssen is nu opnieuw ingezongen door haar dochter Ingrid Köpp-Thijssen als ode aan haar overleden vader. De productiekosten van deze CD zijn geheel betaald door een aantal Kilderse ondernemers en de gehele opbrengst van deze CD komt ten goede aan ‘Bergh in het Zadel’.

Bijzonder koningspaar
Na de koffietafel begonnen zowel voor de dames als de heren de schietwedstrijden met dit jaar een zeer bijzondere uitslag. Bij de heren slaagde beschermheer en erelid Theo Bulsink er in om de vogel er af te schieten en bij de dames was zijn vrouw Mientje diegene met het beste schot. Groot was het feest wat daarna los barstte in de tent.

Ook de kermisdinsdag was weer ouderwets gezellig met een rondgang van de Joepiebloazers door het dorp en een kindershow in de feesttent. ’s Avonds waren er verschillende optredens van Kilderse Heroes. Mensen die samen met de band KalibeR op mochten treden voor het Kilderse publiek. Het laatste optreden bij deze Kilderse Heroes werd verzorgd door het voltallige bestuur dat het koningspaar toezong.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.