Carnavalswagen bouwen tijdens Techniekdag de Liemers

DIDAM – De Techniekdag de Liemers vindt zaterdag 28 oktober van 10 tot 16 uur in de markthal in Didam plaats. Tijdens de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is.

Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten, zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met techniek. Kinderen kunnen een eigen game maken, een auto repareren, zien welke techniek nodig is bij het bouwen van een carnavalswagen, een vogelhuisje timmeren of elektrisch snijden als een chirurg.

De technieksector kampt al jaren met een slecht imago en daarom kiezen leerlingen, en vooral hun ouders, liever voor een toekomst in een andere sector. De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren vroegtijdig in aanraking komen met techniek, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Organisatie
Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers. In de projectgroep zitten vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleden: Liemers College, Symbion , Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Bouwend Nederland, Rabobank Arnhem en Omstreken, Welling Bouw|Onderhoud en Kinkelder B.V. Techniekdag de Liemers is voor iedereen gratis toegankelijk.