Carnavalsprogramma De Vrolijke Drammers

LOIL – Het carnaval voor de Vrolijke Drammers in Loil startte afgelopen zondag al met een gezinsviering in de kerk en de Prinsenreceptie bij café Hendriks. Donderdag krijgt het feest een vervolg met een carnavalsavond vanaf 19.30 uur in Meulenvelden.

De Prins, Jeugdprinses en hun adjudanten.
De Prins, Jeugdprinses en hun adjudanten.

De kinderoptocht van de St. Jozefschool door Loil start vrijdag 13 februari om 11 uur. Om 12.15 uur brengt carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers een bezoek aan de school. Het Loilse carnaval wordt vrijdagavond officieel geopend als burgemeester Ina Leppink de sleutel overhandigt aan Prins Patrick I en de prins zijn proclamatie voorleest in het gemeentehuis. Ook vindt hier de uitreiking van de onderscheiding van ‘Meest verdienstelijke Didammer’ plaats. De sleuteloverhandiging begint om 18.30 uur. Vanaf 20.30 uur is er een verbroederingsfeest van alle Didamse carnavalsverenigingen.

De zondag staat voor De Vrolijke Drammers grotendeels in het teken van de carnavalsoptocht. De wagens en loopgroepen vertrekken om 12.30 uur vanuit Loil naar Didam. Om 14.11 uur is het defilé voor het voormalige gemeentehuis in Didam. ’s Avonds gaat het feest om 19.30 uur verder in het Drammersnest Hendriks in Loil.

Maandag 16 februari gaat ‘Loillands on tour’. ’s Avonds is er vanaf 19.30 uur wederom een carnavalsfeest in zaal Hendriks, waar om 20.11 uur ook de prijsuitreiking van de optocht voor de volwassenen plaatsvindt.

Het kindercarnaval met Prinses Dena I bij Hendriks begint dinsdag 17 februari om 11.11 uur. Om 12.41 uur vindt hier ook de prijsuitreiking voor de jeugd plaats. ’s Avonds vanaf 19.30 uur wordt het carnavalsfeest van De Vrolijke Drammers afgesloten bij Hendriks.

Meer informatie over de carnavalsvereniging en het programma staat op www.vrolijkedrammers.nl.