Carnaval Piepeblaozers met Prins Jos de 2e van ’t Slag

DIDAM – Het bleef zaterdag lang spannend wie de nieuwe prins van carnavalsvereniging de ‘Piepeblaozers’ in Oud-Dijk zou worden. Het was alleen bekend dat de prins een kippenboer was.

Prins Jos 2e met de beste groep van de Hogenend.

Prins Jos 2e met de beste groep van de Hogenend.

De bekendmaking werd gedaan door de professionele kippenboer Gerard en hobbyboer Henk. Na een mooie voordracht sprong daar plots de prins als een ‘haantje de voorste’ vanuit het publiek naar voren, Prins Jos de 2e van ’t Slag. In zijn proclamatie werd het motto bekend gemaakt: ‘Win-win en tok-tok, vanavond geet het dak van ’t hok’.

De onderscheiding de ‘Blaozers-Piep’ was voor Ria Gesthuizen, voor al haar goede adviezen. Ze werd hierbij benoemd tot vaste adviseuse van CV de Piepeblaozers Oud-Dijk. De avond werd nog eenmaal onderbroken voor de prijsuitreiking voor het best verklede individu, paar en de groep.

Foto’s van het Piepeblaozers carnaval, de uitslagen, proclamatie en een fotoreportage van de optocht in Diedeldam zijn te vinden op de website www.piepeblaozers.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Ab Reuling
Over de schrijver
Ab Reuling is geboren en getogen op de boerderij aan de Dijksestraat in Oud-Dijk. Hij is van beroep Engineer Bouwkunde (Terreinen & Gebouwen) bij BU Stations Liandon. In zijn vrije tijd is Ab bestuurslid van Schutterij St. Isidorus Oud-Dijk (tot april 2014), bestuurslid en kringafgevaardigde van de Kring Montferland, bestuurslid en coördinator bij de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus, lid van de Raad van CV de Piepeblaozers in Oud-Dijk en kandidaat nummer 25 van het CDA Montferland. Ab is al sinds 1979 actief in de schutterswereld, eerst als vendelier en sinds 1991 als bestuurder.