Brimstone en Pop Aye op programma Filmhuis Didam

DIDAM – In Filmhuis Didam staat vanavond de thriller Brimstone op het programma. Maandag draait de film Pop Aye. Beide voorstelling beginnen om 20 uur.

Thana met olifant Pop Aye.

De film Brimstone vertelt een duister verhaal dat zich afspeelt aan het einde van de negentiende eeuw. Een spannende en gewelddadige thriller over Liz. Het leven van deze jonge vrouw en dat van haar gezin komt op het spel te staan als een huiveringwekkende dominee in hun leven verschijnt.

In Pop Aye bemerkt de succesvolle architect Thana dat zijn carrière in het slop raakt en dat hij buitenspel wordt gezet. Ook met zijn huwelijk is het niet meer wat het is geweest. In Bangkok ziet hij op straat plotseling een olifant, die hij herkent als degene die hij had in zijn jeugd: Pop Aye. Impulsief koopt hij hem en besluit met de olifant – lopend – naar zijn geboortedorp terug te keren. Onderweg komen ze allerlei kleurrijke mensen tegen, met elk hun eigen kijk op het leven. Na vele omzwervingen bereiken ze het dorp. Net als in de grote stad is ook daar het leven veranderd, en hij realiseert zich dat hij terug moet om zijn problemen daar op te lossen.

Reserveren voor de films kan via de website www.filmhuisdidam.nl. De zaal en de kassa gaan een half uur voor aanvang van de voorstelling open.