Brandweer Didam zoekt nieuwe collega’s

DIDAM – Brandweer Didam is op zoek naar nieuwe collega’s. Om mensen kennis te laten maken met de brandweer is er op woensdag 6 december een inloopavond en op zaterdag 9 december een inloopdag in de brandweerkazerne aan de Burgemeester Kronenburglaan.

De brandweer bestaat voor een groot deel uit vrijwilligers. Mensen die zich naast hun reguliere werk inzetten voor de veiligheid van de inwoners van de gemeente Didam. “We zijn in Didam ook op zoek naar mensen die alleen overdag beschikbaar zijn”, zegt een woordvoerder. “Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar, dan is een baan bij de brandweer ook mogelijk en ben je tijdens de inloopdagen van harte welkom om de mogelijkheden te bespreken.”

Brandweer Didam biedt (nieuwe) vrijwilligers een goede opleiding. Daarnaast krijgen ze een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering. Om vrijwilliger te kunnen worden moet je lichamelijk en geestelijk wel gezond zijn. Verder is het een pre dat vrijwilligers, als ze in loondienst zijn, toestemming hebben van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten.

Wie interesse heeft of nieuwsgierig is, is op 6 december van 19 tot 22 uur welkom in de brandweerkazerne en op 9 december van 10 tot 14 uur. Er staan brandweermensen klaar om een en ander te demonstreren en vragen te beantwoorden. Ben je wel, maar niet in de gelegenheid om te komen? Neem dan contact op via s.putman@vnog.nl. Kijk voor informatie ook op www.brandweerdidam.nl.