Bonte stoet van 1500 carnavalisten trekt door Waskuupstad

’s-HEERENBERG – Een bonte stoet van ongeveer 1500 carnavalisten trok zondagmiddag door de straten van Waskuupstad. Zij zorgden voor een sfeervolle carnavalsoptocht voor de vele duizenden toeschouwers.

Foto Thijs Heering

De optocht eindigde voor het oude raadhuis in het centrum van de stad, waar ook direct de uitslag bekend werd gemaakt. De juryprijs ging dit jaar naar De Zuutjes met ‘wi-j make ons op veur carnaval’. In de categorie wagens was de eerste prijs voor Stökkums Wanhoop’ met ‘Mijn carnaval is goud waard. Twee en drie werden respectievelijk T is mis met ‘Wi-j zun 4 daag de bi-j’ en Kats Onwies met ‘Opgetrommeld veur carnaval’.

In de categorie wagens en groepen met meer dan twintig personen was er een eerste plaats voor Belangen Vereniging Nog 33 jaar carnaval met ‘Schlagerfestival’. De tweede prijs ging naar de Joeksers met ‘Wi-j slaon nörgens op’ en drie werd Barghs Talent ‘Wat ’n eigendunk, wi-j vinde ’t net niet!’.

Fiësta met ‘Barghse kermis niks aan, maor…’ mag zich de beste noemen in de categorie wagens en groepen van vijftien tot twintig personen. De Uutstellers met ‘Faraoke bar’ werden hier tweede en Niks Besunders met ‘Poeder of ijs in de snuut, Pablo niks uut’ derde. Bij de wagens en groepen tot vijftien personen ging de eerste prijs naar Tröske & Co met ‘CarnavalsSchlagers’. De wagen met als thema ‘Roei-je met de rieme die gi-j heb!’ werd tweede. Een derde plaats was er voor Reessink Team met ‘3 dage tralalala’.

Loopgroepen
In de categorie grote groepen was Her en Der de beste met ‘Ik zie ow zitte’. Plaats twee was voor Petitfour-tjes met ‘Dit jaor lope wi-j uut’ en de derde plek voor de Kleitreejers met ‘Als je haar maar goed zit’. Dekselse Meiden met ‘Toeter wel toe’ won de categorie kleine groepen (4-10 personen). Daor he-j ze met ‘Wat ’n ID’ werd tweede en Lady’s on tour met ‘De Zeeuwse kust de optocht deur’ derde.

Foto Thijs Heering

Tenslotte was er nog een eerste prijs voor De Spinnekes met ‘Wi-j gaon as ’n lopend vuurtje’ in de categorie kleine groepen (1-3 personen). Plaats twee was hier voor BvV Bende van 4 met ‘Wi-j kriege um niet meer hoog’ en derde werd Jeckebult met ’50 tinte gries’.