Boek ‘Rond boave- en onderdarp’ Zeddam in de maak

ZEDDAM – Dit najaar komt een nieuw boek uit over Zeddam onder de titel ‘Rond Boave – en Onderdarp, Zeddam als woon- en toeristendorp’. Het boek wordt een rijk geïllustreerd verzamelwerk over alles wat het weten waard is in Zeddam.

Zeddam bordHenk Harmsen en Ton Bekker, die vorig jaar het boekwerk over Lengel uitbrachten, zijn momenteel bezig met een serie huisbezoeken om vraaggesprekken te houden met inwoners. Ook zijn ze druk op zoek naar foto’s, knipsels, documenten en paperassen, die de historie verduidelijken.

De hoofdstukken worden opgebouwd rond buurten en straten. Hotels, cafés, pensions, winkels, verenigingen en voorzieningen komen per wijk voorbij. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van een Zeddamse telefoonlijst uit de jaren dertig.

Op zondag 12 maart  wordt er van 11 tot 13 in het Gildegebouw een eerste bijeenkomst gehouden voor belangstellenden. Hier is al iets te zien van het materiaal voor het boek en mensen kunnen hun eigen verhaal kwijt.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.