Bierproeverij en workshops in bibliotheken Montferland

DIDAM/’s-HEERENBERG – In het kader van de Boekenweek vinden er in de bibliotheken in Didam en ’s-Heerenberg diverse activiteiten plaats. Deze staan in het teken van het thema van de Boekenweek: ‘Verboden vruchten’. Het gaat over willen, niet mogen en toch doen, zowel in het leven als in de letteren.

Bierproeven BoekenweekOp woensdagavond 29 maart is er vanaf 19.30 uur een bierproeverij in Bibliotheek Didam. Biersommelier Alain Schepers vertelt alles over bier, volgens hem de meest inspirerende drank ter wereld. Schepers neemt verschillende biersoorten mee om te proeven. Kaartjes zijn in de voorverkoop voor 5 euro te koop bij de balie van de bibliotheek en op de avond zelf.

Er bestaat ook een biertje met de naam ‘Verboden vrucht’. Dit zit in een bierpakket met vier bieren, dat is te winnen tijdens de bierproeverij. Daarvoor hoeven bezoekers alleen maar hun naam op het entreekaartje te schrijven en hem in te leveren.

Tijdens de workshops van Irma Luttikholt kunnen deelnemers zelf een verboden vrucht maken. De workshops zijn vandaag (dinsdag) van 14 tot 16 uur in Bibliotheek ’s-Heerenberg en vrijdag 31 maart om dezelfde tijd in Bibliotheek Didam. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht en kan bij de balie van de bibliotheek of via 0316-221184.

Kijk voor meer informatie over de Boekenweek op www.bibliotheekmontferland.nl.Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.