Bieleman Henri Lenderink snelste bij Gelders treffen

DIDAM – Bij Schuttersgenootschap Orde, Eendracht, Vreugde in Millingen aan de Rijn vond zaterdag 11 oktober het Bielemantreffen van Gelderland plaats.

Winnaar Henri Lenderink op de schouders bij nummer twee Jos Rasing (links) en nummer drie René Hansen. Foto Ab Reuling

Winnaar Henri Lenderink op de schouders bij nummer twee Jos Rasing (links) en nummer drie René Hansen. Foto Ab Reuling

Deze vereniging had een primeur in handen omdat het treffen voor het eerst indoor plaatsvond en niet op een zondag, maar op de zaterdagavond. Het weer en de duisternis konden deze dag dan ook niet verpesten.

De aanvang van de eerste serie wedstrijden was dan ook pas om 18.45 uur. Een veertigtal Bielemannen uit de provincie van aangesloten Schutterijen en Schuttersgilden bij de Federatie van Gelderse Schuttersgilden en Schutterijen St. Hubertus bonden met elkaar de strijd aan. De wedstrijden waren vanachter hekwerk en via een beamer goed te volgen.

Na een aantal rondes waarbij telkens de minst snelle bielemannen afvielen werd er gewerkt naar een zinderende finale. Tijdens de pauzes waren er demonstraties van jeugdbielemannen en zaagwedstrijden voor bezoekers.

De finale ging uiteindelijk tussen vier bielemannen die zeer aan elkaar waren gewaagd. Beste Bieleman van Gelderland werd Henri Lenderink van Schutterij St. Martinus Greffelkamp, die deze titel overnam van de als tweede geëindigde Jos Rasing van Schuttersgilde Loil-Vooruit. Derde werd René Hansen van Schutterij Wilhelmina Azewijn en vierde Boy Rasing van Schuttersgilde Loil-Vooruit.

Het Bielemantreffen van 20 15 wordt op 26 september gehouden bij Schuttersgilde Loil-Vooruit.

Facebooktwittergoogle_plus

Harry Peters en Ab Reuling
Over de schrijver