Bibliotheek Montferland helpt bij digitale belastingaangifte

’s-HEERENBERG/DIDAM – Mensen die hulp nodig hebben bij de belastingaangifte, kunnen terecht bij de Bibliotheek Montferland. Samen met specialisten biedt de bibliotheek van 5 maart tot en met 24 april een belastinghulp aan ter ondersteuning bij de digitale aangifte.

Op maandag is de belastinghulp van 9 tot 12 uur aanwezig in de bibliotheek in Didam en op dinsdag van 13.30 tot 17 uur in de bibliotheek in ’s-Heerenberg. De vergoeding is een vrijwillige bijdrage. Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de bibliotheek gratis computer- en internetgebruik.

De hulp bij aangifte en het gebruik van de computers zijn voor iedereen beschikbaar, ook voor wie geen lid is van de bibliotheek. Voor het invullen van de belastingaangifte zijn wel alle gegevens nodig, zoals de DigiD en jaaropgave. Wat er verder nodig is, staat op de website www.bibliotheekmontferland.nl.

Deze dienstverlening vindt plaats in het kader van een convenant dat de Koninklijke Bibliotheek (KB) en Belastingdienst in 2016 sloten. Bijna alle 800 vestigingen van bibliotheken in Nederland geven gratis toegang tot computers met internet en printfaciliteiten om online zaken te doen met de overheid. Daarnaast organiseren bibliotheken gratis cursussen over dit onderwerp.