Berghse Kei voor verkeersregelaarsgroep Bergh

’s-HEERENBERG – Bij de opening van het Waskupencarnaval is vrijdagavond de 42ste Berghse Kei uitgereikt aan verkeersregelaarsgroep Bergh. Han Evers, tevens voorzitter van de optochtcommissie van d’Olde Waskupen, nam de onderscheiding namens de negentien vrijwillige verkeersregelaars in ontvangst.

Han Evers heeft namens de verkeersregelaarsgroep Bergh de Berghse Kei in ontvangst genomen.
Han Evers heeft namens de verkeersregelaarsgroep Bergh de Berghse Kei in ontvangst genomen.

“Ik ben er erg trots op dat wij dit jaar zijn onderscheiden in de Orde van de Berghse Kei”, zei Evers onder het toeziend oog van veel carnavalisten in het Hof van Hedel in woonzorgcentrum Gertrudis. De groep is een voortvloeisel uit de optochtcommissie van d’Olde Waskupen. “Een paar jaar geleden vroeg de gemeente Montferland ons echter of we ook bij andere evenementen het verkeer wilden regelen. Voor een kleine vergoeding en een kop koffie zijn we erbij.”

Inmiddels wordt er jaarlijks in 32 weekenden een beroep gedaan op de vrijwilligers van verkeersregelaarsgroep Bergh. Zo verlenen ze hun medewerking aan het Mechteld ten Ham weekend, Kunst & Kunstig, de Sinterklaasintocht en dodenherdenking. Maar ook bij sportieve activiteiten als het wielerevenement en het NK wielrenen zijn ze paraat.

“Als je iets ordentelijk wilt organiseren, kun je niet zonder verkeersregelaarsgroep Bergh”, vond Eugène te Wildt, voorzitter van d’Olde Waskupen. “Deze groep zorgt ervoor dat onze Berghse samenleving een stukje beter en mooier wordt. Daarom hebben ze deze onderscheiding gekregen.”

De Berghse Kei wordt jaarlijks tijdens de carnavalsreceptie uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die zich op maatschappelijk of sociaal cultureel gebied bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving. De orde wordt toegekend door een meerderheidsbesluit van het bestuur van d’Olde Waskupen. In het verleden kregen onder andere de Voedselbank Montferland, Harmonie Crescendo, Bergh in het Zadel en pastoor Herman Nollen de ‘Kei’ ook al omgehangen.