Bejaarde man overleden bij grote brand in appartementencomplex

DIDAM – In appartementencomplex ‘De Ent’ in Didam heeft vannacht een grote brand gewoed. Een 88-jarige bewoner, die nog probeerde de brand te blussen, is daarbij om het leven gekomen. Zijn vrouw is vanwege het inademen van rook door het ambulancepersoneel onderzocht en vervolgens opgevangen door familie.

De brand in het appartementencomplex aan de Schoolstraat in Didam werd rond twee uur vannacht gemeld. Al snel was duidelijk dat er nog iemand in het appartementencomplex aanwezig was. Vanwege de grote rookontwikkeling is het seniorencomplex direct door de hulpdiensten ontruimd.

De ongeveer vijftig bewoners zijn opgevangen in zaal Jan&Jan. Voor hen is door de gemeente een tijdelijke slaapplaats ingericht. “Zij maken het, ondanks de vaak hoge leeftijd en beperkte mobiliteit, naar omstandigheden goed”, laat een woordvoerder van de veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten.

De oorzaak van de brand is nog onbekend en wordt door de brandweer en politie onderzocht. Naar verwachting kan een deel van de bewoners vandaag al terugkeren naar hun woning.