Beek en Loerbeek vieren jaarlijkse kermis

BEEK/LOERBEEK – Beek en Loerbeek vieren komend weekend de jaarlijkse kermis. Die begint al op zaterdagavond met het traditionele ophalen van de vogel en het kramen tellen. Deze vogel is bij de schietwedstrijden op maandag bepalend voor wie de kermiskoning 2015 wordt.

Silas Hansen werd vorig jaar kermiskoning. Hij koos zijn vriendin Joyce Leuverink als koningin.
Silas Hansen werd vorig jaar kermiskoning. Hij koos zijn vriendin Joyce Leuverink als koningin.

Uitdagers van schutterskoning Pim kunnen zich zaterdagavond 30 augustus vanaf 20 uur in het St. Jansgildehuis in Beek aanmelden. Bij de aankoop van de schutterskaart is een kopie van een legitimatiebewijs verplicht. De live muziek wordt deze avondverzorgd door het duo Twiz.

Op zondag gaat de bonte kermisparade door Beek en Loerbeek om 15.30 uur van start. Muziekvereniging Volharding begeleidt de officieren en schutters samen met gastvereniging Willem Tell uit Silvolde, de ereleden, het bestuur en burgemeester Leppink bij deze rondgang. Aansluitend wordt de kermis geopend. Tijdens de rondgang is dit jaar voor het eerst een clown op het terrein bij het gildehuis aanwezig, die de aanwezige jeugdigen vermaakt. Zondagavond gaat het feest om 20 uur van start. De muziek wordt daarbij verzorgd door het orkest Slamm.

De kermismaandag begint om 9 uur met een kerkbezoek. Na terugkomst is de kermis open. ’s Middags om 12.30 uur beginnen de verschillende schietwedstrijden met als hoogtepunt het koningschieten. De nieuwe kermiskoning wordt die avond aan huis opgehaald door de schutterij. Vanaf 20 uur is er een dansavond met medewerking van het orkest New Leaf.

Dinsdag 1 september staat in het teken van de schoolgaande jeugd en ouderen. Voor beide groepen worden schietwedstrijden georganiseerd. Aan het eind van de middag wordt bekend wie de jeugdkoning of -koningin is geworden. Voor senioren is er een aangepast dansprogramma met meer traditionele dansen, zoals de polka en veleta.

Het kermisweekend wordt dinsdagavond afgesloten. Meer informatie staat op de website www.sintjansgilde.nl.