Batavenstraat speelparadijs voor kinderen

’s-HEERENBERG – Voor het vijfde jaar op rij was het een groot feest in de Batavenstraat in ’s-Heerenberg tijdens de Nationale Buitenspeeldag. Ongeveer 250 tot 300 kinderen genoten tijdens deze zomerse woensdag van alle spelen die in de straat waren uitgezet.

Jantje Beton maakte het mogelijk om een heuse klimwand in de Batavenstraat te plaatsen. Foto Raymond de Ronde
Jantje Beton maakte het mogelijk om een heuse klimwand in de Batavenstraat te plaatsen. Foto Raymond de Ronde

Door de steun van Jantje Beton kon er dit jaar zelfs een heuse klimwand van acht meter hoog worden geplaatst. Verder was er een buikschuifbaan, kon er een ritje worden gemaakt met paard en wagen, stonden er een pannakooi, speelkussen en waterval en was Tim Hogeland, jongerenwerker van Welcom, er met zijn spellenbus. Van stoepkrijten tot basketballen en een spelletje mega vier op een rij, de kinderen konden het allemaal doen in een autovrije Batavenstraat. Maar het hoogtepunt blijft natuurlijk altijd het moment dat de brandweer komt om de pannakooi vol te spuiten met schuim.

Aan eten en drinken was ook geen gebrek. Van lokale bedrijven en winkeliers kregen de kinderen allemaal limonade, snoep, patat en een ijsje. Maar ook aan de ouders werd gedacht. Die konden rustig plaats nemen op het terras voor koffie, thee of wat fris.