Basisschooljeugd weer met bolderkar in carnavalsoptocht Didam

DIDAM – Na een succesvolle eerste editie krijgt de Bolderkaroptocht van de carnavalsverenigingen in Didam, Loil en Nieuw-Dijk in 2018 een vervolg. Op zondag 11 februari loopt de basisschooljeugd weer met een eigen wagentje mee in de grote carnavalsoptocht van Didam.

Vorig jaar liepen de basisschoolleerlingen voor het eerst met een bolderkar mee in de Didamse optocht.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Bolderkaroptocht plaats. Een gezamenlijk initiatief van de carnavalsverenigingen en Stichting Welcom om kinderen in de bovenbouw van de basisschool een eigen plekje in de grote carnavalsoptocht van Didam te bieden. Met veel enthousiasme gingen de kinderen (met hulp van ouders en scholen) aan de slag om de meest leuke creaties te bouwen.

“Inmiddels zijn er zelfs groepjes van vorig jaar die dit jaar zelf een wagen bouwen”, vertelt Inge Jentink, bestuurslid bij de Vrolijke Drammers, namens alle verenigingen. “Daarmee is deze samenwerking tussen De Vrolijke Slörpers, De Geinsköp, De 11jes en De Vrolijke Drammers al een stukje dichterbij het uiteindelijke doel: de jonge jeugd kennis laten maken met carnaval en zelf laten ervaren hoe leuk, technisch en creatief dit feest is.”

Knutselpakketten
Donderdagavond 14 december zijn de eerste Bolderkarren en knutselpakketten voor de tweede editie uitgereikt. De kinderen kregen pakketjes met onder andere hout, ballonnen, verf en kwasten, waarmee ze aan de slag kunnen. Er zit een boekje bij met alle informatie over de optocht, over de historie van carnaval, maar er wordt ook uitgelegd hoe je het beste kleuren kunt gebruiken en mengen.

Er zijn nog meer bolderkarren en knutselpakketten beschikbaar. Kinderen die nieuwsgierig zijn en mee willen doen aan de optocht kunnen een bericht sturen naar bolderkaroptocht@gmail.com voor meer informatie. Op zondag 11 februari 2018 zijn de bolderkarren te bewonderen in de optocht. Ze starten vanaf ‘De Ontdekking’ en voegen hier onder begeleiding de optocht in.