‘Bach Stress’ op kasteel Huis Bergh

’s-HEERENBERG – Carla Hardy en Jeroen de Groot spelen zondag 21 september ‘Bach Stress’ op kasteel Huis Bergh. De voorstelling begint om 16.30 uur.

 BB Sinderdinck Bachstress3In ‘Bach Stress’ wordt de grote componist Johan Sebastian Bach op bijzondere wijze vertolkt. Het publiek maakt kennis met een man met grote muzikale gaven en ambities, maar ook met een leven vol lusten en lasten. Hij moet een groot gezin onderhouden zijn werkgevers voortdurend tevreden stellen.

In de loop van de voorstelling, waarin hilarische, aangrijpende en ontroerende momenten elkaar afwisselen, raken leven en muziek van Bach steeds meer met elkaar verweven. Net als bij de personages uit de voorstelling, Nelly en Bernd Bach , nazaten van de grote J.S. Bach, gespeeld door actrice Carla Hardy en violist Jeroen de Groot.

In een hartstochtelijk verlangen hun visie op het leven en werk van hun beroemde voorvader te geven, zijn ze tot elkaar veroordeeld. Ze vullen elkaar aan en zitten elkaar dwars in een theatrale lezing afgewisseld met Bach’s solo partita’s en sonates voor viool. Naast eigen teksten is voor de voorstelling gebruik gemaakt van historische brieven en documenten.

Kaarten voor de voorstelling zijn verkrijgbaar bij Huis Bergh via 0314-661281 of info@huisbergh.nl. De entree bedraagt 19 euro en Vrienden van Huis Bergh betalen 16 euro. Meer informatie staat op www.bachstress.nl.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.