Azewijn viert vier dagen kermis

AZEWIJN – Azewijn viert komend weekend de jaarlijkse kermis. De kermis begint zaterdagavond om 19 uur met een kerkdienst. Aansluitend is de taptoe uitgevoerd door tamboerkorps ‘Goede Oogst’, Schutterij Wilhelmina, fanfare ‘St. Joseph’ en het dweilorkest.

Azewijn viert kermis in dorpshuis het Aschwinhuus.

Azewijn viert kermis in dorpshuis het Aschwinhuus.

Het feest wordt daarna vervolgd in het Aschwinhuus. Tot 1 uur speelt hier de band Q5 New Style. De zondag begint om 10 uur met een hoogmis en een sacramentsprocessie. Vanaf 14.30 uur is er een rondgang door het dorp met medewerking van Schuttersgilde St. Oswaldus Stokkum.

De opening van de kermis wordt verricht door burgemeester Ina Leppink. Vervolgens is er een vendelhulde bij het kerkplein voor de koningsparen, jeugdkoning, het keizerspaar en genodigden. De bielemannen verzorgen hierbij een demonstratie en de marketentsters gaan rond met een hapje en een drankje. Vanaf 15 uur draait DJ Angelo in het Aschwinhuus. Om 20.30 uur begint de feestavond met medewerking van B-Normal.

Wedstrijden
’s Maandags is er al om 6 uur een reveille door de tamboers. De koffietafel in het Aschwinhuus voor leden van de schutterij begint om 8.15 uur. Daarna is er een rondgang van de schutterij en fanfare door het dorp. Om 10.30 uur worden de kinderen bij de basisschool opgehaald. Het vogelschieten, vogelknuppelen en de kinderspelen beginnen rond 10.45 uur. B-Normal speelt van 12.30 tot 17.30 uur in het Aschwinhuus. Om 18 uur gaat de zaal dicht waarna het feest wordt voortgezet in het café.

De kermisdinsdag begint om 9 uur met een rondgang van de schutterij en fanfare door het dorp. Om 11.30 uur beginnen het sterschieten en jeugdschieten. Wederom zorgt B-Normal van 12.30 tot 17.30 uur voor de muziek in het Aschwinhuus. Met de trekking van de loterij wordt de kermis om 20 uur in het café afgesloten.

Facebooktwittergoogle_plus

Natasja Scheerder
Over de schrijver
Natasja Scheerder was twaalf jaar werkzaam als journalist voor diverse huis-aan-huis kranten van Wegener. Sinds juni 2012 heeft ze haar eigen tekstbureau Tekst by Tas. De lokale journalistiek bleef echter trekken. In januari 2014 lanceerde ze daarom haar eigen online krant Stem van Montferland.